ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19/2/19, η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας και της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Σύγχρονες Πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας», όπου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, «η Μαρέβα της καρδιάς μας» όπως την αποκάλεσε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, η οποία έκλεψε την παράσταση με την απλότητά της και τον λόγο της.

Η εκδήλωση άνοιξε από τη Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Ν.Δ. κα Μαρία Συρεγγέλα η οποία αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία, στην καθιέρωση συγκεκριμένων μέτρων που υποβοηθούν την προστασία της οικογένειας, μέτρα κοστολογημένα, σοβαρά και μεταρρυθμιστικά.

Κατόπιν, η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως τη συγκεκριμένη αίθουσα την έχουν γεμίσει μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς αλλά και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ.Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο του κόμματος. Ο κ.Καπετάνος αναφέρθηκε στο άνοιγμα της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας στην τοπική κοινωνία και την απόλυτη οικονομική ανεξαρτησία. Έτσι έχει τη δυνατότητα διάχυσης των ιδεών και των θέσεων της Ν.Δ. και εν τοις πράγμασι απτού πολιτικού έργου, όπως με τη σημερινή εκδήλωση.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κάλεσε στο βήμα την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, επιτυχημένη σύζυγο, μητέρα και επιχειρηματία, η οποία αφού ευχαρίστησε την Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τη ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας για την πρόσκληση, σε μια πολύ υψηλού επιπέδου εκδήλωση, υποστήριξε πως «η οικογένεια θα πρέπει να παραμείνει το βασικό κύτταρο της κοινωνίας και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν να είναι καθοριστικές για να στηριχθεί πραγματικά ο θεσμός της οικογένειας. Καθημερινά στην εργασία μου συνεργάζομαι με πολλές γυναίκες που δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη της καθημερινότητας ως μητέρες, σύζυγοι και εργαζόμενες κι έχουν να αντιμετωπίσουν απέναντί τους το κράτος, αντί να το έχουν σύμμαχο. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια παλεύει μόνη της και πρέπει η υπογεννητικότητα , θέματα υγείας, εκπαίδευσης και ασφάλειας να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και πολιτική βούληση. Η Ν.Δ. με τη σημερινή της εκδήλωση, αλλά και με τη διαμόρφωση του προγράμματος με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της οικογένειας, αποδεικνύει ότι διαθέτει και σοβαρότητα και βούληση».

Στην εκδήλωση εισηγήτριες ήταν 7 γυναίκες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μαρία Αντωνίου Βουλευτής Καστοριάς, η κ.Φωτεινή Αραμπατζή Βουλευτής Σερρών, η κ.΄Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου Βουλευτής Β΄Αθηνών, η κ. Σοφία Βούλτεψη Βουλευτής Β΄Αθηνών, η κ ΄Αννα Καραμανλή  Βουλευτής Β΄Αθηνών, η κ. Κατερίνα Μάρκου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και η κ.΄Ελενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασαν το Εθνικό Σχέδιο της ΝΔ για την Οικογένεια, από τον Τομέα που η καθεμία εκπροσωπεί.

Χαιρετισμό απηύθυναν, οι βουλευτές του Νομού Λάρισας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός και η υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κα Μαρία Συρεγγέλα Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Ν.Δ. και ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κ.Χρήστος Καπετάνος.

                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                 ΝΟ.Δ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.Δ.