Χαρακόπουλος στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Λάρισας: Η ΝΔ άγκυρα σταθερότητας για τη χώρα!

«Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον θα πρέπει όλες και όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε καμία αφορμή στον αντίπαλο. Το λέω γιατί βαδίζουμε σε εκλογές και αυτοί που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια έχουν μία ευθύνη παραπάνω. Δεν μπορεί να απολογούμαστε εμείς, εσείς, οι αγωνιστές της παράταξης για βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεν πληρούν τον αξιακό κανόνα αυτής της παράταξης. Οι πρόσφατες διαγραφές νομίζω ότι επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας κ. Ηλία Σουφλιά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στις ιδέες, στα όνειρα και τους αγώνες που δόθηκαν από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ξεκίνησε λέγοντας «δεν ξέρω αγαπητέ πρόεδρε αν η σημερινή εκδήλωση, στην οποία είναι παρούσες «αι γενεαί πάσαι» των Οννεδιτών και των Δαπιτών από το ΄74 έως σήμερα είναι η έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου». Χαιρέτισε «τα παιδιά, πιο ώριμα σήμερα, που κράτησαν στα χέρια τους αυτή την παράταξη σε δύσκολους καιρούς δίνοντας τη μάχη της επικράτησης των φιλελεύθερων ιδεών, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στην κοινωνία. Είμαστε όλες και όλοι υπερήφανοι που υπηρετούμε αυτή την παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, γιατί στάθηκε πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον

Όπως υπογράμμισε «στη διαδρομή αυτή από το 1974 έως σήμερα μπορεί να υπήρξαν και αστοχίες ή λάθη, αλλά πάντοτε αυτή η παράταξη προέτασσε το εθνικό συμφέρον και ήταν ουσιαστικά ο κυματοθραύστης απέναντι στον λαϊκισμό, που μπορεί να οδηγούσε τη χώρα σε περιπέτειες. Πρόλαβε και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν νωρίτερα αποκατέστησε αναίμακτα τη Δημοκρατία στον τόπο. Και είναι αυτή που στις δύσκολες στιγμές έβαλε πλάτη για να μην ακυρωθεί το μεγάλο αυτό έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η χώρα βρεθεί εκτός ΕΕ, όταν με το μισό πόδι βρέθηκε εκτός το 2015, όταν οι δυνάμεις του λαϊκισμού κέρδισαν, ευτυχώς πρόσκαιρα, την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Χαίρομαι ιδιαίτερα, λοιπόν, που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε όλες και όλοι μαζί και να αντλούμε δύναμη από τους ισχυρούς δεσμούς που μας συνδέουν όλα αυτά τα χρόνια των κοινών αγώνων».

 

Ευθύνη για σταθερή διακυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «σήμερα, η πατρίδα μας μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο. Στα τρία αυτά χρόνια η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε ενώπιων απρόβλεπτων προκλήσεων και κρίσεων πρωτόγνωρων -πριν ολοκληρωθεί η μία κρίση ερχόταν η άλλη. Πανδημία, μεταναστευτικές ροές, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Και τώρα, πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας, με τεράστιες συνέπειες παγκόσμιες. Ενεργειακή κρίση, εκτίναξη των τιμών αγαθών και προϊόντων παγκοσμίως. Ο πόλεμος επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας. Και αυτές τις ώρες αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών για να έχουμε σταθερές κυβερνήσεις, σταθερότητα στον τόπο, ηγέτη που να μπορεί να κρατά το πηδάλιο στην ευθεία γραμμή, να μην κλυδωνίζεται το καράβι του Έθνους. Και η ΝΔ είναι ουσιαστικά η άγκυρα σταθερότητας διαχρονικά σε αυτό τον τόπο».

 

Όρθιοι απέναντι στην τοξικότητα

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «τούτες τις κρίσιμες ώρες μπροστά μας έχουμε ένα βαρύ χειμώνα με προκλήσεις και κρίσεις. Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που η πολιτική ζωή της χώρας βυθίζεται στον βούρκο της τοξικότητας, εμείς θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Έχουμε απέναντι μας μία αντιπολίτευση, η οποία, αφού δεν μπόρεσε τρία χρόνια τώρα να ανακάμψει, επενδύοντας σε όλες τις μορφές λαϊκισμού, έχει ενδώσει σε ένα κλίμα τοξικότητας. Φτάσαν στο σημείο να αξιοποιούν, να εκμεταλλεύονται, να εργαλειοποιούν κοινωνικά φαινόμενα πλήρως καταδικαστέα, όπως φαινόμενα παιδεραστίας. Και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, στοχοποιώντας ολόκληρες παρατάξεις και πολιτικά στελέχη. Υπέστην κι εγώ ο ίδιος από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τέτοια μομφή, ασχέτως αν μετά ζήτησε, έστω, μισή συγνώμη. Και τώρα βλέπετε τις τελευταίες μέρες να βουλιάζουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό τον βούρκο της τοξικότητας. Οι καταγγέλλοντες σε κάθε Δημοκρατία οφείλουν να αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα και αν έχουν βάση αυτά, βεβαίως, η δικαιοσύνη να επιληφθεί».

 

Ο αξιακός κανόνας της παράταξης

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε με την επισήμανση: «έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη περίοδο και το λέω για να έχουμε όλοι μας συναίσθηση των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και βεβαίως, σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον θα πρέπει όλες και όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε καμία αφορμή στον αντίπαλο. Το λέω γιατί βαδίζουμε σε εκλογές και αυτοί που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια έχουν μία ευθύνη παραπάνω. Δεν μπορεί να απολογούμαστε εμείς, εσείς, οι αγωνιστές της παράταξής για βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεν πληρούν τον αξιακό κανόνα αυτής της παράταξης. Οι πρόσφατες διαγραφές νομίζω ότι επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ας είναι αυτό το μήνυμα που στέλνουμε απόψε από τη Λάρισα προς το κέντρο, προς την Αθήνα. Καλή δύναμη στους αγώνες που έχουμε μπροστά!».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/_tJDGqrSH-Q