«Η προσπάθεια του κ. Ανδρουλάκη να “χρεώσει” την κ. Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία δεικνύει τρικυμία εν κρανίω και δεν μπορεί να εκληφθεί ούτε ως αστείο. Όλοι γνωρίζουν ότι η κ. Καϊλή είναι “γέννημα – θρέμμα” ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκπροσωπούν με τον κ. Ανδρουλάκη ως ευρωβουλευτές επί σειρά ετών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αναμφίβολα σε πανικό. Το θέμα που έχει προκύψει με την ευρωβουλευτή είναι πολύ σοβαρό και αναμένουμε τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας.»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση Καϊλή, καλεσμένος των Μάκη Θεοδώρου και Ιωάννας Μπουροπούλου στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ASTRA, προσθέτοντας:
«Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ απηχεί τη δεδομένη περίοδο ο πρόεδρός του, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας άλλης διακυβέρνησης, στην οποία θα συνεργαστεί ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και, ενδεχόμενα, το ΜΕΡΑ-25. Ως εκ τούτων, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι στις ερχόμενες εθνικές εκλογές κάθε “ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ”».
Ο Χρήστος Κέλλας, απαντώντας σε σχόλιο του κ. Θεοδώρου σχετικά με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, σημείωσε:
«Καταρχήν, επρόκειτο για νόμιμη επισύνδεση. Ως γνωστόν, ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον λόγο που παρακολουθείτο, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δέχτηκε ποτέ να ενημερωθεί˙ άγνωστο το γιατί. Σε ό,τι αφορά το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, ο πρωθυπουργός προχώρησε άμεσα στην ψήφιση σύγχρονου νόμου, που διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών και επιτρέπει στις αρμόδιες αρχές να επιτελέσουν το έργο τους. Ο νέος νόμος επανέφερε ως προϋπόθεση την έγκριση των παρακολουθήσεων από δύο δικαστικούς λειτουργούς κι όχι από έναν, που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
Από κει και στο εξής, το ελληνικό κράτος δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα “Predator”, με το οποίο παρακολουθείτο το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε, συνεστήθη εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το συγκεκριμένο ζήτημα και φαίνεται πως πρόκειται για μια ανύπαρκτη κατάσταση, αφού δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία. Ωστόσο, άξιο λόγου είναι το εύρημα σε σχέση με την παρακολούθηση του πρώην αν. υπουργού Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος παρακολουθείτο τότε, όπως αποκαλύφθηκε, με εντολή του κ. Τσίπρα προς τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη».
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σχολιάζοντας το ζήτημα, που έχει προκύψει σε σχέση με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, τόνισε:
«Ο πρωθυπουργός αντέδρασε υποδειγματικά και άμεσα, θέτοντας την κ. Σπυράκη εκτός ψηφοδελτίων, τουλάχιστον έως ότου διερευνηθεί η υπόθεση η οποία την αφορά. Άλλωστε, ζήτησε και η ίδια να γίνει άρση της ασυλίας της, προτού φτάσει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, η κ. Σπυράκη δεν σχετίζεται με το “Qatargate”».
Ο Λαρισαίος βουλευτής, τέλος, ερωτηθείς αν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρα οι εθνικές εκλογές, απάντησε:
«Ψηφίζουμε τον 4ο προϋπολογισμό, παρότι κάποιοι στοιχημάτιζαν εδώ και πολύ καιρό υπέρ των πρόωρων εκλογών. Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος απ’ την αρχή, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όπως έχει επισημάνει, ειδικότερα, “δεν ασκούμε τη διακυβέρνηση της πατρίδας, για να προσφεύγουμε σε εκλογές όταν μας συμφέρει και να τις κερδίζουμε, αλλά για να χαράσσουμε και να υλοποιούμε πολιτικές για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Ψηφίζουμε καθημερινά νόμους και εργαζόμαστε αδιάλειπτα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ευημερία του ελληνικού λαού. Με πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, στηρίχθηκε ο αγροτικός κόσμος, αυξήθηκαν οι πόροι για την άμυνα, αυξάνονται μετά από πολλά χρόνια συντάξεις και μισθοί και η οικονομία μας βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Οι εκλογές θα προκηρυχθούν τη στιγμή που πρέπει, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».