Χαρακόπουλος: Στην άμυνα της χώρας δεν χωρούν μικροκομματισμοί!

«Η Ελλάδα της έλαχε από την ιστορία να είναι σε αυτό το μετερίζι, να είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, της Ευρώπης και νομίζω δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες όταν μιλούμε για την άμυνα της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, του οποίου είναι μέλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε τη χαρά του «που μας δίνεται η δυνατότητα, μετά την παρένθεση των δύο ετών της πανδημίας, να εορτάσουμε την έλευση του νέου χρόνου με την οικογένεια των εφέδρων και πάλι. Βεβαίως η αποψινή εκδήλωση σκιάζεται από την τραγική απώλεια των αεροπόρων μας της Πολεμικής Αεροπορίας, που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Και τούτο αγαπητοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων μας υπενθυμίζει πόσο βαρύ είναι το τίμημα στα χρόνια της ειρήνης για τη διασφάλιση της ειρήνης και πόσο βαρύ φόρο αίματος πληρώνουμε για να βρίσκεται η χώρα σε εγρήγορση, για να έχει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα απέναντι σε κάθε ξένη επιβουλή.

Η πατρίδα μας της έλαχε από την ιστορία και τη γεωγραφία να είναι το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Και από την αρχαιότητα έως σήμερα είναι ο κυματοθραύστης των εξ ανατολών πιέσεων και απειλών. Οφείλουμε, λοιπόν, να έχουμε εκείνη την ετοιμότητα, εκείνη την εγρήγορση και την αποτρεπτική ικανότητα για να διασφαλίζουμε την ειρήνη, την ελευθερία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδος. Και αυτό κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και μετά από μία παρένθεση 10 ετών, που λόγω της οικονομικής κρίσης είχαμε υστέρηση στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, το κάνουμε πράξη με γενναία εξοπλιστικά προγράμματα, με συμφωνίες που περιέχουν ρήτρα αμυντικής συνδρομής. ΄Όπως με τη Γαλλία από την οποία προμηθευόμαστε τα RAFALE και τις φρεγάτες BELHARA. Βεβαίως αμυντική συνδρομή περιέχεται και στις συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η χώρα αναπτύσσει στο έπακρο τις διπλωματικές της σχέσεις. Έχουμε ένα κρεσέντο, ουσιαστικά, στον τομέα της διπλωματίας, της εξωτερικής πολιτικής από τον Υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Δένδια. Τον οποίο αναμένουμε και την ερχόμενη Κυριακή στις 12 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί, στο DIVANI PALACE, και είστε όλοι καλεσμένοι, και όπου θα έχει σίγουρα αναφορές και στην εξωτερική πολιτική, με την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας για την διεθνοποίηση του ζητήματος της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζάμι, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη, την Περιφέρεια και το Δήμο Λαρισαίων.

Θέλω και πάλι, λοιπόν, να συγχαρώ τη διοίκηση, τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, που έχω την τιμή να είμαι μέλος, για την επανεκκίνηση που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα, για το γεγονός ότι συμβάλει στις δράσεις Πολιτικής Προστασίας και κοινωνικής αρωγής, που μνημόνευσε νωρίτερα ο Μητροπολίτης μας, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος. Καλή δύναμη καλή χρονιά με υγεία και ειρήνη! Να είστε όλες και όλοι καλά».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=ydYtIDcwXOg