Χαρακόπουλος: Έχουμε απέναντί μας την πλέον ανεύθυνη αντιπολίτευση

«Η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης. Σήμερα η χώρα, αντί να είναι πρόβλημα, είναι μέρος της λύσης, πρωτοστατώντας στην επίλυση ευρωπαϊκών ζητημάτων, όπως το ενεργειακό κόστος που εκτινάχθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ με καλεσμένο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη «τη δραστήρια τοπική οργάνωση της ΝΔ στον Τύρναβο, που ανοίγει πρώτη αυτό τον χορό των κομματικών εκδηλώσεων ενόψει των επερχόμενων εκλογών, για τις οποίες πρέπει όλες και όλοι να αγωνιστούμε για να είναι νικηφόρες ώστε να υπάρχει σταθερότητα και ευρωπαϊκή προοπτική στη χώρα. Να καλωσορίσω τον φίλο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Γιώργο Γεωργαντά, στο νομό μας, και στον δήμο Τυρνάβου. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο Γιώργος, όπως και εγώ, προερχόμαστε από αγροτικές οικογένειες, οπότε δεν χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα όταν πηγαίνουμε στο γραφείο του υπουργού. Χαίρομαι γιατί έχει ανοιχτή πόρτα για όλους των εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων και δίνει και λύσεις. Έχω γίνει μάρτυρας πολλές φορές σε συναντήσεις που έχουν δρομολογήσει την επίλυση προβλημάτων που, δυστυχώς, την τελευταία τριετία που βρεθήκαμε στο τιμόνι της εξουσίας, στη διακυβέρνηση της χώρας -σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, τα πάντα όλα- έχουμε ζήσει. Όλοι λένε ότι ήταν άτυχος ο Μητσοτάκης. Τυχερή, όμως, ήταν η χώρα που είχε στο τιμόνι το Μητσοτάκη και αυτή την κυβέρνηση. Γιατί φανταστείτε λίγο ποια θα ήταν η πορεία της χώρας αν στην πανδημία είχαμε το Πολάκη, στην ελληνοτουρκική κρίση είχαμε τον Κοτζιά και τον Καμμένο αντί του Δένδια και του Παναγιωτόπουλου.

 

Στήριξη αγροτών

Δεν θα αναφερθώ ιδιαίτερα στα αγροτικά, γιατί ο υπουργός αφού είναι ο κεντρικός ομιλητής, θα αναφερθεί σε αυτά και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει και ευχάριστες ειδήσεις να μας δώσει. Κατ’ επανάληψη έχουμε θέσει τα ζητήματα των παραγωγών μας. Ήρθατε σε ένα ευλογημένο τόπο, κ. υπουργέ, που παράγει ποιοτικά προϊόντα, τα οποία, όμως, πλήττονται από τις αρρυθμίες στην αγορά που προκάλεσε η πανδημία και επιβαρύνονται από τον ενεργειακό κόστος, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόσφατα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου πρωτογενούς τομέα, του Γιώργου Σακούτσιου, ο δήμος Τυρνάβου έστειλε ένα υπόμνημα που το συνυπογράφουν οι δέκα συνεταιρισμοί της περιοχής μας. Εδώ έχουμε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, που είναι, βεβαίως, η ναυαρχίδα των αγροτικών συνεταιρισμών στην περιοχή. Αλλά και οι δέκα συνεταιρισμοί μαζί συνυπογράφουν αιτήματα που σας τα έχουμε θέσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας έχουμε επισκεφτεί με μία σειρά παραγωγών. Ευελπιστούμε να ακούσουμε θετικές ειδήσεις απόψε.

 

Επιδιώκουμε τη σύγκριση

Αγαπητές φίλες και φίλοι, οδεύουμε σε εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο Ηλίας Σουφλιάς είπε ότι είναι κρίσιμες οι εκλογές, θα έλεγα ότι είναι οι κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης, καθώς κρίνεται η σταθερότητα της χώρας σε μία εποχή ιδιαίτερη, που έχουμε τον εξ ανατολών γείτονα σε μία πρωτόγνωρη κλιμάκωση προκλητικότητας, αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Άρα χρειαζόμαστε στο τιμόνι της χώρας ηγέτη που να κρατά το πηδάλιο στην ευθεία γραμμή, χωρίς κλυδωνισμούς. Εμείς επιδιώκουμε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας τη σύγκριση, και όχι τη σύγκρουση. Τη σύγκριση με το έργο μας με τα πεπραγμένα μας σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο της περιπέτειας που ζήσαμε με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Σε όλους τους τομείς επιδιώκουμε τη σύγκριση. Δείτε πώς ήταν η Ελλάδα πριν λίγα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης. Σήμερα η χώρα, αντί να είναι πρόβλημα, είναι μέρος της λύσης, πρωτοστατώντας στην επίλυση ευρωπαϊκών ζητημάτων, όπως το ενεργειακό κόστος που εκτινάχθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Ελλάδα με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξέφραγο αμπέλι, γιατί για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και σήμερα με το φράχτη στον Έβρο, με την αντιμετώπιση της εισβολής που έγινε τον Μάρτιο του 2020, με την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού στα νησιά του Αιγαίου τελείωσε το δόγμα ότι “οι μετανάστες λιάζονται και χάνονται”. Και βλέπετε ότι σε όλες τις μετρήσεις, το μεταναστευτικό θεωρείται χαμηλά πια ως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

 

Κοινωνικό μέρισμα

Η Ελλάδα πρωτοστατεί σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αναφέρθηκε και νωρίτερα ο πρόεδρος, ο Βασίλης Μάκος. Από το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, από τα capital controls, από την εκτίναξη της ανεργίας, έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 5,5% πέρυσι και φέτος ευελπιστούμε ότι θα είναι διπλάσιοι του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης, η ανεργία έχει πέσει κατά 6 μονάδες. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια δόθηκαν αυξήσεις στις συντάξεις, που με τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν κατακρεουργηθεί. Όλα αυτά γίνονται γιατί με την αναπτυξιακή πολιτική, με την προσέλκυση επενδύσεων υπάρχει δυνατότητα παραγωγής πλούτου. Και ως φιλελεύθεροι, μέσω της στήριξης της δημιουργικής πρωτοβουλίας του ιδιωτικού τομέα έχουμε τη δυνατότητα να φορολογούμε αυτό τον πλούτο και να στηρίζουμε τους κοινωνικά αδύναμους με το κοινωνικό μέρισμα που πολλές φορές διανεμήθηκε την περίοδο αυτήν των τρεισήμισι χρόνων.

 

Η Ελλάδα ανακτά ισχύ

Και, βεβαίως, στην εξωτερική πολιτική, στην αμυντική πολιτική έχουν γίνει τεράστια άλματα. Απέναντι στην κλιμάκωση ενός θρασύτατου γείτονα που απειλεί ότι “θα έρθει μία νύχτα”, με την κυβέρνηση αυτή, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε αμυντικές συμφωνίες με ρήτρα αμυντικής συνδρομής. Είχαμε εξοπλιστικά προγράμματα. Πήραμε από τη Γαλλία τα RAFALE και τις BELHARA. Υπογράψαμε αμυντικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Και η Ελλάδα ανακτά ισχύ και πλεονέκτημα και από αέρος και από θαλάσσης και για αυτό βλέπετε και τον εκνευρισμό που υπάρχει στην άλλη πλευρά. Βεβαίως, στην εξωτερική πολιτική κάναμε άλματα, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος της προηγούμενης περιόδου Κοτζιά. Η Ελλάδα είναι η πρωταγωνίστρια στη νοτιοανατολική Ευρώπη με πρωτοβουλίες διπλωματικές. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, και την παραπάνω Κυριακή, στις 12 Φεβρουαρίου  στις 11:30 το πρωί, είναι προσκεκλημένος μου με την ιδιότητα του επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, στο ξενοδοχείο Divani Palace. Και είστε όλοι καλεσμένοι σε μία εκδήλωση, που έχουμε αναλάβει με την Μητρόπολη, την Περιφέρεια, τον Δήμο Λαρισαίων για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Και βεβαίως θα αναφερθεί στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

 

Η νάρκη της απλής αναλογικής

Κλείνω λέγοντας, γιατί φοβούμαι ότι μακρηγόρησα, αλλά δεν υπάρχει ωρολόι, όπως στη βουλή, για να βλέπουμε το χρόνο, ότι μπροστά μας έχουμε ένα ξεκάθαρο δίλημμα γι’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση και θα πρέπει να απαντήσουμε από την πρώτη εκλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας μάς άφησε μία νάρκη που ακούει στο όνομα απλή αναλογική. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο μία ετερόκλητη συμμαχία να μπορέσει να σχηματίσει είτε μία ευκαιριακή πλειοψηφία είτε να επιδιώξει ψήφο ανοχής. Από την πρώτη Κυριακή τα ποσοστά της ΝΔ θα πρέπει να είναι τόσο υψηλά που να δρομολογήσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ. Έχουμε απέναντί μας την πλέον ανεύθυνη αντιπολίτευση που είχε ο τόπος στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Επιδιώκουν τον διχασμό, επιλέγουν το πεζοδρόμιο, αντί της Βουλής -αποχώρησαν από τη Βουλή, δεν ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Και έφτασαν στο έσχατο σημείο να βάζουν το δίλημμα “Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία”; Ποιοι; Αυτοί, που παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υπεύθυνη στάση της ΝΔ διατηρήσαμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη μεγαλύτερη νίκη, το μεγαλύτερο επίτευγμα της χώρας σε καιρό ειρήνης, που ήταν η ένταξή μας στην ΕΕ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι σε αυτό τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωή της χώρας, στις πιο τοξικές εκλογές που θα έχουμε -πριν το Πάσχα, μετά το Πάσχα, “σιμά κοντά είναι τα Γιάννενα”, που λέει ο λαός- πρέπει όλες και όλοι μαζί να αναδείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, από την πρώτη Κυριακή μαχητικά, δίνοντας τη δυνατότητα στη ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και στη χώρα να πορευτεί με σταθερότητα.

Καλή επιτυχία στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Το 2023 να είναι μία χρονιά που να πάνε όλα δεξιά. Να είστε καλά!».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=zDPP0Q4mokw&t=289s