Μπίζιου: Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε γενναίες φοροελαφρύνσεις

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να πετύχει ένα μοναδικό επίτευγμα, που δεν έχει προηγούμενο. Ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς κρίσεις όπως η ενεργειακή και η υγειονομική του κορονοιού, πέτυχε να στηρίξει οικονομικά όλες τις πληγείσες κοινωνικές ομάδες της χώρας με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ συγχρόνως προέβη σε διαρκείς μειώσεις φόρων, ελαφρύνοντας περαιτέρω επιχειρήσεις και εργαζομένους».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

«Πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Βεσυρόπουλος, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συνεργασία μας, κατέθεσε τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις γενναίες φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης:

– 1ον , τη μόνιμη κατάργηση της καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, μέτρο το οποίο ωφελεί τρία εκατομμύρια πολίτες, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, του δημοσίου τομέα, συνταξιούχους, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, δηλαδή όλα τα φυσικά πρόσωπα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

– 2ον , τη μονιμοποίηση από 1/1/2023 της μείωσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.

– 3ον , την παράταση για άλλα δύο έτη, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2024 της αναστολής του Φ.Π.Α. στα ακίνητα, ένα από τα βασικά φορολογικά μέτρα που λάβαμε ως κυβέρνηση από την αρχή της θητείας μας για την τόνωση της αγοράς ακινήτων.

– 4ον, την παράταση για ένα ακόμη εξάμηνο – και συγκεκριμένα μέχρι την 30η Ιουνίου του 2023 – της ισχύος του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στις μεταφορές προσώπων, στον καφέ, στην εστίαση, στα μη αλκοολούχα ποτά, στο τουριστικό πακέτο, στα γυμναστήρια, στα κολυμβητήρια και στις σχολές χορού που δεν απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α.

Η κυβέρνηση μας εργάζεται συγκροτημένα και με σχέδιο, ώστε η χώρα να πετύχει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και οι Έλληνες να δουν ακόμα περισσότερες φοροελαφρύνσεις.

Οι πολίτες νιώθουν τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στην τσέπη τους και στις εκλογές που έρχονται δεν θα επιτρέψουν κανενός είδους πισωγύρισμα», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.