Κέλλας με Πόντιους Ελασσόνας: Τεράστια η συμβολή των Ποντιακών Συλλόγων στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης

«Οι Ποντιακοί Σύλλογοι επιτελούν μια ξεχωριστή  αποστολή.Διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν ήθη, έθιμα, εικόνες και μνήμες από μια “ξεριζωμένη” πατρίδα, που δεν γνώρισαν. Χρέος μας, να σταθούμε δίπλα τους, να τους ενισχύσουμε και να τους ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, ΧρήστοςΚέλλας, στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, προσθέτοντας:

«Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, που δεν θα αφήσουμε ποτέ να ξεχαστεί. Ενισχύουμε, έτσι, τη συλλογική εθνική μνήμη, που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε λαό, που σέβεται την ιστορία του. Ο δρόμος του μέλλοντος, φωτίζεται από το παρελθόν».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεχάρη τον πρόεδρο Κων/νο Νίκου και τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, καθώς μέσα από τις δράσεις τους, “όχι μόνο διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της μνήμης των προγόνων τους, αλλά δίνουν τη σκυτάλη και στις νεότερες γενιές, να συναισθανθούν το ιστορικό «βάρος», που μεταφέρουν στις πλάτες τους”.

Εστιάζοντας, μάλιστα, στην παρουσία νέων ανθρώπων στην εκδήλωση, ανέφερε:

«Η επιθυμία των νέων για διασύνδεση με ήθη, έθιμα και παραδόσεις του παρελθόντος, αποτελεί το πιο αισιόδοξο στοιχείο της εποχής μας, επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικά άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τις ρίζες τους».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας, συνεχάρη τους δασκάλους και τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που παρουσίασαν, ενώ προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης, “να συνεχίσουν με την ίδια ζέση και την ίδια αγάπη, το έργο που επιτελούν, κρατώντας ψηλά τις σημαίες της πατρίδας μας”.

Δημοσιεύθηκε από: Τσαβδαρίδης Λάζαρος