Ο πρωθυπουργός “ξεκλείδωσε” τη λειτουργία πρότυπου σχολείου στην Λάρισα

«Η εξαγγελία της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού, για την λειτουργία από το νέο σχολικό έτος πρότυπου σχολείου και στη Λάρισα, αποτελεί προσωπική δικαίωση -καθώς από την πρώτη στιγμή ανέλαβα συντονισμένες προσπάθειες για την διόρθωση της ολιγωρίας που αρχικά υπήρξε. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί έτσι η πολιτεία εκπληρώνει το χρέος της προς τους μαθητές και τους γονείς που προσβλέπουν στην ανάδειξη της αριστείας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για τη λειτουργία προτύπου γυμνασίου και λυκείου στη Λάρισα κατά τη νέα σχολική χρονιά. Η εξαγγελία έγινε κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλία παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης σημείωσε στην Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσω Ζιάκα το διαρκές ενδιαφέρον του Μάξιμου Χαρακόπουλου για την δημιουργία προτύπου σχολείου στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός βουλευτής, τόσο από το βήμα της βουλής όσο και σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε χαρακτηρίσει αδικία για τη Λάρισα το γεγονός ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στις πόλεις που θα ιδρύονταν πρότυπα σχολεία.

Το ζήτημα δεν το ανέδειξε μόνο με τον δημόσιο λόγο του, αλλά το έθεσε και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις 15 Ιουνίου 2022 στο Μέγαρο Μάξιμου. Τότε, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε υπογραμμίσει ότι «το πρότυπο σχολείο, που είναι ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός θεσμός, όπως ομολογούν πλέον, ακόμη και οι φανατικότεροι αντίπαλοί του από την αξιωματική αντιπολίτευση που σπεύδουν να κατευθύνουν προς αυτό τα παιδιά τους, δεν είναι δυνατόν να λείπει από έναν τόσο μεγάλο πληθυσμιακά νομό, όπως είναι αυτός της Λάρισας. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης άκουσε θετικά το αίτημα, καθώς η αριστεία είναι βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας».

Μάλιστα, την επομένη, με εντολή του πρωθυπουργού, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και δεσμεύτηκε για τη λειτουργία προτύπου σχολείου στη Λάρισα.

Ο κυβερνητικός βουλευτής στη δήλωσή του ευχαριστεί τον πρόεδρο της κυβερνήσεως σημειώνοντας ότι «η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, “ξεκλειδώνει” τη λειτουργία προτύπου σχολείου στην Λάρισα, γι’ αυτό και εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας τον ευχαριστώ και δημόσια. Η επένδυση στην παιδεία και την ευγενή άμιλλα είναι καθοριστική για το μέλλον των παιδιών μας και την πρόοδο του τόπου».

Δημοσιεύθηκε από: Τσαβδαρίδης Λάζαρος