Άρθρο Ηλία Σουφλιά, Προέδρου ΔΕΕΠ Λάρισας, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

γράφει ο Ηλίας Σουφλιάς, Πρόεδρος ΔΕΕΠ Λάρισας

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτυπώθηκε η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, διότι το πολιτικό συμπέρασμα για το κάθε κόμμα αποτυπώνεται στον πρώτο γύρο.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα αποτελέσματα που είχαμε πριν 4 μήνες σε διπλές εθνικές εκλογές ταυτίζονται απόλυτα με τα αποτελέσματα που καταγράψαμε στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών.

Συνεπώς δεν αλλάζει η εικόνα του πολιτικού χάρτη, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται με διαφορά ως η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας διότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι τα μόνα τα οποία μπορούν να συγκριθούν με τα αποτελέσματα των βουλευτικών όπου το ποσοστό της ΝΔ παραμένει πολύ πάνω από το 40%!

Είναι γνωστό ότι στο δεύτερο γύρο προκύπτουν νέες πολιτικές ισορροπίες από τις οποίες προκύπτουν οι αυτοδιοικητικές αρχές.

Αυτό είχε ως συνέπεια, οι περισσότεροι από τους υποψηφίους που κατετάγησαν δεύτεροι, στις επαναληπτικές να εκλεγούν πρώτοι.

Σε ο, τι αφορά την Π.Ε. Θεσσαλίας κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολύχρονη προσφορά και συμβολή του Κώστα Αγοραστού και των συνεργατών του στο όραμα ανάπτυξης της περιφέρειάς μας στον 21ο αιώνα .

Ο Κώστας Αγοραστός στον πρώτο γύρο δεν κατάφερε να κόψει το νήμα αν και πρώτος, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλοί πολίτες να επιλέξουν άλλο πρόσωπο ως περιφερειάρχη.

Στις δημοκρατίες κανείς δεν είναι δεδομένος ή αιώνιος, οι πολίτες αποφασίζουν και είναι απολύτως σεβαστό.

Αν θελήσουμε να δούμε τη γενική εικόνα του συνόλου των δύο γύρων στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας τα απόλυτα νούμερα δείχνουν στους επτά δημάρχους, τέσσερις να εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία, δυο τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ενός του Κ.Κ. συνεπώς στους επτά, οι τέσσερις δήμαρχοι είναι πιο κοντά στις κομματικές μας θέσεις.

Σε ο, τι αφορά την αντιπολίτευση, εκτιμώ ότι βρίσκονται σε μία σύγχυση, συμβολισμών, αγωνίας ερμηνείας των αριθμών και κανιβαλισμό, για το ποιος θα καρπωθεί περισσότερο την ετυμηγορία των πολιτών.

Οφείλουμε να επισημάνουμε την παράμετρο της αποχής που πρέπει να προβληματίσει όλους.

Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε, οι πολίτες έδωσαν εντολή και για πέντε χρόνια οι αυτοδιοικητικές αρχές οφείλουν να ξεδιπλώσουν τα προγράμματα και τις αρετές τους στον πληγωμένο θεσσαλικό τόπο.

Οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές θα έχουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως ισχυρό σύμμαχο που θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες τους για καλύτερες μέρες.

Ως ΔΕΕΠ Λάρισας ευχόμαστε στο νέο Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τα συμβούλιά τους κάθε επιτυχία στο έργο τους!

Δημοσιεύθηκε από: Τσαβδαρίδης Λάζαρος