Συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Κέλλας με Θεοδωρικάκο: Η Πολιτεία στο πλευρό των αστυνομικών

Συνάντηση εργασίας, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, με θέματα την ασφάλεια των συνόρων, τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τις έκτακτες μεταθέσεις των αστυνομικών.

Απροσπέλαστος ο Έβρος

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνοριακή γραμμή του Έβρου και την εφαρμογή του Σχεδίου «Ακρίτας», το οποίο υλοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις σε συντονισμό με τον στρατό και τους ακρίτες πολίτες της περιοχής. Όπως, ανέφερε ο υπουργός, τα σύνορα είναι «απροσπέλαστα», παρότι η Τουρκία μεταφέρει απροκάλυπτα παράτυπους μετανάστες στα σύνορα, επιχειρώντας να εργαλειοποιήσει ξανά τις ανθρωπορροές και να προκαλέσει τις ελληνικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή μεταφέρει τους μετανάστες με οχήματά της στα σύνορα και, κατά τη διάρκεια μίας μόλις μέρας, 1500 εξ αυτών επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, αλλά απετράπησαν από τις ελληνικές αρχές.
Ο Χρήστος Κέλλας εξήρε τη συμβολή της ΕΛΑΣ στη φύλαξη των συνόρων, υπογραμμίζοντας ότι ο συντονισμός της Αστυνομίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις έχει ενισχύσει σημαντικά την εθνική ασφάλεια και αποτελεί ισχυρό έρεισμα για την προάσπιση του διεθνούς δικαίου απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας. Αναφορικά, δε, με τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου στην 77 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε πως πρόκειται για απαράδεκτη και εξωφρενική στάση, καθώς η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και θέτει σε κίνδυνο δυστυχισμένους ανθρώπους, τη στιγμή που η Ελλάδα σώζει δεκάδες χιλιάδες ζωές εφαρμόζοντας ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και σεβόμενη πλήρως το διεθνές δίκαιο.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ

Οι κύριοι Κέλλας και Θεοδωρικάκος αναφέρθηκαν, επίσης, στο ξεκίνημα της παρουσίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους ακαδημαϊκούς χώρους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στον αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ότι το νέο αστυνομικό σώμα πραγματοποιεί περιπολίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεννόηση με τις οικείες πρυτανικές αρχές, σύμφωνα με τα σχέδια ασφάλειας κάθε ιδρύματος.

Να μετατίθενται όσοι διαθέτουν τα προβλεπόμενα μόρια

Ο Λαρισαίος βουλευτής έθεσε στον υπουργό το ζήτημα των μεταθέσεων των αστυνομικών, που παραμένουν πολλά χρόνια μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και επιθυμούν να επιστρέψουν σε αυτόν. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις έκτακτες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου, όπου αποφασίστηκε να μη γίνει καμία μετάθεση, ακόμη και για υπηρετούντες επί εικοσαετία. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, οι αστυνομικοί που υπηρετούν μακριά απ’ το σπίτι τους επί σειρά ετών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά της ΕΛΑΣ στην κοινωνία είναι εξαιρετικά πολύτιμη και η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των στελεχών της.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη συνεργασία και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Λάρισα, εξαίροντας το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί τόσο στον Νομόόσο και στο σύνολο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.