Χαρακόπουλος: Η χώρα βρίσκεται ενώπιον πρωτόγνωρων εξωγενών προκλήσεων!

«Εύχομαι οι εργασίες της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου, που συμπίπτουν με τον τέταρτο χρόνο της κυβέρνησης, να μην “δηλητηριαστούν” από το προεκλογικό κλίμα, αλλά να είναι γόνιμες και παραγωγικές, καθώς η χώρα βρίσκεται ενώπιον πρωτόγνωρων εξωγενών προκλήσεων». Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσερχόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής για τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ο κυβερνητικός βουλευτής σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, που περιλαμβάνει την έκρηξη στις τιμές ενέργειας, τον πληθωρισμό και την οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε μια σταθερή κλιμάκωση των προκλήσεων από την αναθεωρητική Τουρκία. Χρέος όλων μας, και πρωτίστως των κομμάτων και των βουλευτών, είναι να επιδείξουμε, αυτές τις στιγμές, αίσθημα ευθύνης και σωφροσύνης».

Μετά τον αγιασμό, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, που, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συνόδευσε τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας στο κοινοβούλιο.