Κέλλας: Η νίκη της Ελασσόνας αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία του νομού μας για τη χώρα

«Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, καθώς η απελευθέρωση της Ελασσόνας έδωσε το σύνθημα για να επιτευχθούν κι άλλες μεγάλες νίκες, χάρη στις οποίες ο ελληνισμός ανέκτησε την ισχύ του, αυξάνοντας σημαντικά την επικράτεια του ελληνικού κράτους».

Τα παραπάνω δήλωσε, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τον εορτασμό της 110ης επετείου της απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό, προσθέτοντας:

«Η μεγάλη νίκη του ελληνικού στρατού το 1912, άνοιξε τον δρόμο κι οδήγησε στο έπος των Βαλκανικών πολέμων, κατά τους οποίους η Ελλάδα θριάμβευσε, διπλασιάζοντας τα εδάφη της, με την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας, των Νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την ένωση με την Κρήτη.

Η νίκη της Ελασσόνας, αναδεικνύει, συγχρόνως, τη στρατηγική σημασία, που έχει ο νομός μας για τη χώρα, καθώς συνιστά γεωγραφικά και παραγωγικά, την καρδιά της Ελλάδας, με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Κλείνοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός, έκανε αναφορά στον σύγχρονο ρόλο της πατρίδας μας, τόνιζοντας:

«Σήμερα, 110 χρόνια μετά, η Ελλάδα, πιο ισχυρή και αυτοδύναμη από ποτέ, εισέρχεται σε τροχιά μόνιμης και βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελώντας πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης σε Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, οραματιζόμαστε ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά και το έθνος μας.

Χρόνια πολλά στην Ελασσόνα.

Ζήτω η Ελλάδα».