Κέλλας: Στον Τάκη Θεοδωρικάκο τα αιτήματα του αστυνομικού κόσμου

Αιτήματα του αστυνομικού κόσμου έθεσε ο Χρήστος Κέλλας στον Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, που παρέσχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε βουλευτές της ΝΔ, για το έργο της ΕΛΑΣ και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον κ. Θεοδωρικάκο για τις επιτυχίες, που σημειώνει η Αστυνομία τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αφενός, εξήρε την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, τη συμβολή των αστυνομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τις εκκενώσεις καταλήψεων δημόσιων κτηρίων και τη μείωση των βασικών δεικτών εγκληματικότητας εν συγκρίσει με το 2019. Αφετέρου, επαίνεσε την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, που ενισχύουν με το έργο τους το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Περαιτέρω, ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε εκ νέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις των αστυνομικών στη Λάρισα και εν γένει στην περιφέρεια, ώστε να δίδεται η δυνατότητα μετάθεσης σε αυτές σε όσους υπηρετούν μακριά απ’ τον τόπο τους. Σε συνέχεια, της συνάντησής τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου του είχε μεταφέρει την απογοήτευση των αστυνομικών, για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία μετάθεση ακόμη και για υπηρετούντες επί εικοσαετία, αναφέρθηκε ξανά στα σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι υπηρετούν μακριά απ’ το σπίτι τους.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε από τον Τάκη Θεοδωρικάκο να επανεξετάσουν με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τη δυνατότητα αύξησης των μισθών του αστυνομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η αναγνώριση της προσφοράς των υπερασπιστών του νόμου και της τάξης πρέπει να είναι εκτός από ηθική και υλική, καθώς «οι αστυνομικοί διατρέχουν μόνιμο κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, τέλος, επανέλαβε την ανάγκη για την προστασία των αστυνομικών στα δικαστήρια. Επανέφερε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την πρόταση, που έχει διατυπώσει δημόσια, για την «απαλλαγή των αστυνομικών από την υποχρέωση να καταθέτουν αυτοπροσώπως σε δίκες, που αφορούν την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».