Μπίζιου: Εργαζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα, προστασία και στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας

«Στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της, η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξη της στο σύνολο των συμπολιτών μας, με έμφαση στις πληθυσμιακές ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Μέσα σε μία τριετία είχαμε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, μείωση των φορολογικών συντελεστών, ιδιαίτερα στην πρώτη κλίμακα είχαμε μείωση κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες από 22% σε 9%. Είχαμε επίσης μείωση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ προχωράμε στο ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, και 1 στους 2 συνταξιούχους θα δει αύξηση στη σύνταξή του που θα ισοδυναμεί περίπου με τη 13η σύνταξη».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου τοποθετούμενη επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τον εξορθολογισμό ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία του Σώματος.

«Κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα, προστασία και στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Αυτή είναι με δυο λόγια η καρδιά του νομοσχεδίου, το οποίο εστιάζει σε 4 τομείς κομβικούς για την κοινωνία: στην οικονομική στήριξη των ευάλωτων ομάδων, στον εξορθολογισμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών διατάξεων, τη ρύθμιση ζητημάτων αγοράς εργασίας, ισότητας και κατάργησης των διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και σε προνοιακά ζητήματα», σημείωσε η κα Μπίζιου, η οποία επεσήμανε πως «δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας θα ωφεληθούν φέτος από την οικονομική ενίσχυση των 250€. Ευάλωτοι συνταξιούχοι, δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστοι υπερήλικες, Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού».

«Περαιτέρω με τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται ο χρόνος παραγραφής μη βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ από 20 χρόνια σε 10, ενώ με τη δυνατότητα διακοπής της παραγραφής διασφαλίζεται ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν θα αποφεύγουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής, η οποία συμπλήρωσε λέγοντας πως «αυξάνονται από 12 σε 24 οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών. Διευκολύνονται έτσι οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στην τήρηση της ρύθμισης.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια διεθνή εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και μια από τις αγωνίες των συμπολιτών μας είναι πως αυτή θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας. Είναι κρίσιμο και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας αλλά και να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες και είναι ελπιδοφόρο ότι παρά τις αρνητικές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης υπερτερούν μεταξύ των νέων συμβάσεων στην αγορά εργασίας. Την τάση αυτή ενισχύουμε σήμερα δίνοντας κίνητρα μετατροπής συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών κατά 40% σε επιχειρήσεις οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 μετατρέπουν συμβάσεις μισθωτών μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης», υποστήριξε η κα Μπίζιου, ενώ μονιμοποιείται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι πολυάριθμες οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της κυβέρνησης που έμπρακτα αποδεικνύουν πως η ισότητα των φύλων, η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας και η ενδυνάμωση της οικογένειάς είναι προτεραιότητα μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, στο σημερινό νομοσχέδιο ξεχωρίζει η διάταξη που αυξάνει την ειδική άδεια μητρότητας από 6 σε 9 μήνες για τις γυναίκες που εργάζονται στο ίδιο ιδιωτικό τομέα εξισώνοντας με αυτό τον τρόπο με αυτές που εργάζονται στο δημόσιο.

«Συζητάμε σήμερα μια ακόμα παρέμβαση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, που ρυθμίζει ασφαλιστικά, εργασιακά και προνοιακά θέματα. Ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας στα πεδία της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής πρόνοιας και πάνω από όλα μια ασπίδα προστασίας ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους», κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.

Δείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ακολουθεί την τοποθέτηση της βουλευτού ΝΔ Ν. Λάρισας Στέλλας Μπίζιου στην Ολομέλεια της Βουλής: https://www.youtube.com/watch?v=Jb3AX3J-taA